Guest Book
Paul IJsselmuiden • 11 April 2016

Wat een mooie en praktische website! Sinds ongeveer 10 jaar beloop ik de E8, van Europoort tot Bad Mergentheim, doorgaans in etappes van een of twee dagen per keer. Samen met mijn hond(en)Zora+ respectievelijk Bella, beide Hollandse herdershonden. Tot Obernburg gebruikte ik de twee bekende wandelgidsen. Vanaf Obernburg zit ik met allerlei kaarten te hanessen, om de route te kunnen volgen en maar niet te verdwalen. Wat mij de laatste keer (Oberlauda-Sachsenflur) toch drie keer overkomen is, ondanks mijn grote (niet-)verdwaalervaring.
Het satelietenoverzicht (van elke etappe) lijkt mij ideaal. Je ziet de route als het ware in het landschap voor je.
Dit jaar wil ik het aantal dagen en de frequentie opvoeren: 3x 7 dagen.
Met als tussendoel: Eichstätt. Ik had mij voorgenomen naar Istanbul te lopen, maar om tal van redenen lijkt mij Bratislava ook een leuk einddoel.
De E8 heeft mij afgebracht van mijn droom de GR5 (E2) naar Nice te lopen. In een periode van 20 jaar ben ik van Hoek van Holland tot aan het meer van Genève gekomen. De Franse paden hebben net iets meer charme dan de Duitse, maar mettertijd ben ik van de E8 gaan houden. Op mijn wandeltochten ontmoet ik (nagenoeg) geen mede-wandelaars, die deze volgen; des te verrassender is via internet te ontdekken dat er nog meer enthousiastelingen zijn, met daarenboven de energie om hun ervaringen aan anderen door te geven. Chapeau, mijnheer Oprins voor uw oeuvre.
 
Evelien van Hercules • 8 June 2016

Wij hebben tussen 1 en 7 juni gelopen tussen Oberwesel en Worms. In verband met niet al te veel overnachtingsmogelijkheden, hadden we te maken met forse etappes. Wij kwamen er echter wel acbter dat de hotelier in Obermoschel (Burg Hotel) voor de Pfälzer Höhenweg een arrangement met bagagevervoer aanbiedt. Deze weg loopt grotendeels gelijk aan de E8 en men leek bereid om ook wel iets voor E8 te organiseren. Zal niet goedkoop zijn, maar als je met meer mensen loopt, kun je de kosten delen..
 
Gerrie Groen • 22 July 2016

Zit na te denken of ik volgend jaar het deel Raabs an der Thaya naar Wenen zal gaan lopen ... zit ook even te googelen en kom jouw website tegen Iwan. Bijzonder. Ik ben - met mijn in 2013 overleden man - tot aan Raabs an der Thaya gekomen. Begonnen in Bad Godesberg en in drie vakanties naar RadT gelopen: Bad Godesberg - Dinkelsbühl, Dinkelsbühl - Eichstätt, Eichstätt - Raabs an der Thaya. Gelopen op gidsjes die ook op je website staan en een stapel kaarten. Van het deel naar Wenen heb ik alle kaarten al. ben nog niet in het GPS tijdperk aangekomen :-). Je website brengt weer veel mooie herinneringen bij me boven.
 
Bregje • 18 March 2017

Mijn zus en ik zijn in 2012 bij Nijmegen gestart met de E8. Onze mannen lopen ook regelmatig etappes mee. We zijn in augustus 2016 tot Oberkappel (Oostenrijk) gekomen. In April zijn wij van plan om 5 dagen het eerste traject in Oostenrijk te gaan wandelen. Voor de E8 hebben we de Gr5 naar Nice gewandeld. In het begin hadden we heimwee naar de Franse paden maar gaandeweg zijn we van Duitsland gaan houden. We komen nooit andere E8 wandelaars tegen. Leuk om te lezen dat we toch niet de enige zijn.
 
Jan Verhagen • 1 June 2017

In 2008 vertrokken mijn vrouw Wilma en ik uit Hoek van Holland, de E8 'doen'. Elke jaar twee tot drie weken, met overslaan van 2015. Als ik dit bericht tik hebben we twee uur geleden onze mijlpaal bereikt: Wenen! Dit jaar heel erg geholpen door de gpx-bestanden van Iwan. Dank!
Thuis snel aan de slag met foto's en video's. Ter vervollediging van www.verhagen-bakker.nl/e8
 
Evelien van Hercules • 26 June 2017

Inmiddels Dinkelsbühl bereikt. Gestart in Stadtprozelten. De route is inmiddels iets aangepast, maar opmerkelijk goed gemarkeerd. Net voor Rothenburg o T tot Wallhausen was de E8 markering plots verdwenen en moet je Hauptwanderweg 4,volgen. Daarna komt de E8 weer op de schildjes terug. De aangepaste route is te vinden op www.kaltes.nl
 
cissy siebel • 21 July 2017

ik ben dringend op zoek naar overnachtingsmogelijkheden tussen Rothenburg en Wallhausen. Wie kan me helpen?
 
henk jansen • 22 October 2017

ben jaren terug met de e8 in hoek van holland begonnen maar toen ik de boekjes fernwanderweg e8 1en2 gelopen had was het voor mij heel moeilijk om de e8 te volgen maar sinds ik een gps heb en de tracks kan downloden van Iwan Oprins is het een stuk makkelijker ben inmiddels al in worth an der donau volgend jaar verder bedankt
 
henk jansen • 19 May 2019

henk jansen

op 2 mei wenen bereikt vanaf kefermarkt tot retz perfecte nieuwe bewegwijzering na retz wat oude bordjes hier heb je echt een gps met tracks nodig
 
Mascha • 24 August 2020

wat een mooie website is dit. Op dit moment ben ik aan het trainen voor mijn allereerste wandelroute en ik wil graag de E8 lopen vanaf Nijmegen tot Tauberbischhofsheim. Ik zie dat jij gestart bent in Hoek van Holland en zie nijmegen niet in jou rijtje voorkomen. Heb jij nog adviezen voor mij. Ik wil in 2021 deze route gaan lopen zodat ik nu de tijd heb om te trainen en ivm de Corona weet ik nog niet zo goed hoe dit gaat verlopen
 
h jansen • 23 January 2022

beste mascha weet niet of je al begonnen bent maarkijk nu pas op de website in nederland bestaat de e8 uit het oeverloperpad l a w 6 1 en l a w 6 2 het lingepad


 
Fred • 25 March 2024

Hallo Iwan
Mooie en duidelijke site. Top.
Misschien zou je ook info kunnen geven over, waar je geslapen hebt.
Evt ook iets over je uitrusting.
Groet
Fred

Schrijf een reactie in het gastenboek
Alle velden moeten verplicht ingevuld worden.
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef reacties die betrekking hebben op een specifieke etappe door via het reactieformulier op de betreffende etappe-pagina.
Reactie:
Name:
E-mail: